Поставен камен темелник на бензинската пумпна станица на „ЛУКОИЛ“

Поставен камен темелник на бензинската пумпна станица на „ЛУКОИЛ“

 

   Поставен камен темелник на бензинската пумпна станица на „ЛУКОИЛ“  на делницата Битола – Ресен.
   Во присуство на видни гости Градоначалникот Талески, Претседателот на Собранието на РМ – Љубиша Ѓорѓиевски, Министерот за локална самоуправа –Зоран Коњановски, Амбасадорот на Руската федерација  Н.Е. Владимир Солоцински , Генералниот директор на ЛУКОИЛ Македонија –Андреј Куку  беше поставен камен темелник на новата бензиска пумпна станица на ЛУКОИЛ во Битола со што започна  и нејзината изградба која се очекува да биде завршена до почетокот на месец март.