МУЗИЧКИ ХЕПЕНИНГ, ВЕЛОСИПЕДСКО РЕЛИ Битола-Флорина-Битола

МУЗИЧКИ ХЕПЕНИНГ, ВЕЛОСИПЕДСКО РЕЛИ Битола-Флорина-Битола

Во пресрет на  9 Мај Денот на Европа се организира повеќе активности

  • Основните училишта од градот  преку своите креации  ги претставуваа сите 23 земји членки на ЕУ.
  • Музички дел со познати имиња: Ноне, Ѓоко Таневски, Ѓорѓи Крстевски, Мартина, Маргарита Христова и др.
  • Велосипедско рели Битола-Флорина –Битола