МЕЃУНАРОДЕН НАУЧЕН СОБИР ПЕРСЕЈ-Последен крал на Античка Македонија

МЕЃУНАРОДЕН НАУЧЕН СОБИР ПЕРСЕЈ-Последен крал на Античка Македонија

 

   Под покровителство на Градоначалникот Владимир Талески  а во организација на Македонското научно друштво, НУ Завод и Музеј Битола, Здружението за Македонско-Италијанско пријателство, Здружението за промоција на Градиште/Персеида. Собирот ќе трае два дена и има пријавено поголем број на трудови.