ТРИБИНА „ ЕВРОРЕГИОНОТ И МЕЃУГРАНИЧНАТА СОРАБОТКА“

ТРИБИНА „ ЕВРОРЕГИОНОТ И МЕЃУГРАНИЧНАТА СОРАБОТКА“

По повод 9 Мај Денот на Европа  Општина Битола во соработка со Европското движење на РМ, Делегација на Европската комисија, Совет на Европа и Секретаријатот за европски прашања  организира трибина на тема  „Еврорегионот и меѓуграничната соработка“На трибината зборуваа

      

  • Владимир Талески – Градоначалник Општина Битола
  • НЕ Ерван Фуере – Специјален претставник на ЕУ и Шеф на Делегацијата на  
    Европската Комисија
  • Проф. др. Димитар Мирчев- Претседател на Европското движење на РМ
  • НЕ Фредерик Де Ман – Амбасадор на Холандија
  • Петар Ковач – Секретаријат за Европски прашања