СВЕЧЕНО ПОЛАГАЊЕ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 9 МАЈ – ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

СВЕЧЕНО ПОЛАГАЊЕ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 9 МАЈ – ДЕНОТ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

По повод 9 Мај – Денот на победата над фашизмот, во организација на ОО на Сојузот на борците и граѓаните продолжувачи од Битола, Градоначалникот Талески положи свежо цвеќе пред Споменикот на НОАВМ , споменикот на Народни херој Стив Наумов и Партизанските гробишта.