ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СОЈУЗОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈОТ „МАКЕДОН”

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СОЈУЗОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈОТ „МАКЕДОН”

 

   По повод одржувањето на меѓународната тркалезна маса на тема „„Духовното културно наследство на Македонците и војните на Балканот – предизвик за помирување во 21 век” Градоначалникот Талески оствари средба со организаторите на настанот Сојузот на Македонците од Егејот „Македон“ а потоа положија цвеќе на споменикот на Егејската бригада во Битола.