9 години постоење на Македонско-германското пријателство

9 години постоење на Македонско-германското пријателство

 

  По повод 9 годишното постоење на Македонско-германското пријателство  беше одржана миса на германските гробишта од Првата светска војна, на која присуствуваше и Градоначалникот Талески и Претседателот на Советот Коњановски.