ОБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРЕТПРИЕМАЧОТ ВО БИТОЛА

ОБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРЕТПРИЕМАЧОТ ВО БИТОЛА

Во организација на МКЦ –Битола и Европската бизнис асоцијација се одржа конференција во Битола на тема „Женското претприемништво во Пелагонискиот регион“ со што започнаа активностите за обележување на Европскиот ден на претприемачот – Македонија 2012.
На конференцијата воведничари беа Градоначалникот м-р Владимир Талески, Холандската амбасадорка Н.Е Мариен Шурман, Почесниот конзул на В.Британија во Битола Лилјана Спировска., Управителот на такси Алфа Билјана Котевска Колиновска.