Монмартр 2006

Монмартр 2006

 

  Во Битола се одржа 25-тиот јубилеен Мал Битолски Монмартр .Оваа година учесниците  работеа и во Охрид и во Крушево. На свеченото отварање кое беше пропратено со прекрасен огномет (симболично беа испукани 25 ракети)  присуствува повеќе личности од јавниот живот во Македонија меѓу кои и г.Киро Глигоров, Градоначалникот на Битола , Владимир Талески, Министерот за надворешни работи,  Илинка Митерва , Министерот за култура , Благоја Стефановски , Градоначалникот на Ресен , Димитар Бузлевски и голем број битолчани.Паралелно со отворањето на Малиот битолски Манмартр беше отворена и традиционалната изложба на слики од минатиот Монмартр 2005 која оваа година брои 1200 цртежи.