СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА 26-ти ФЕСТИВАЛ „МАЛ БИТОЛСКИ МОНМАРТР“

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА 26-ти ФЕСТИВАЛ „МАЛ БИТОЛСКИ МОНМАРТР“

 

   Во Магазата со присуство на Градоначалникот Талески и голем број видни гости и ликовни учесници од целиот свет  беше свечано отворен 26-тиот фестивал „Мал Битолски Монмартр“ и 25-та меѓународна изложба „Битола 07“ со доделување на наградата Гран при  и др. специјални награди.