ШАМПИОНОТ ВО МОТО КРОС ХРИСТИЈАН ИЛИЕВСКИ НА ПРЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

ШАМПИОНОТ ВО МОТО КРОС ХРИСТИЈАН ИЛИЕВСКИ НА ПРЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

 

   Младиот 18 годишен Илиевски кој е на пат кон освојување на награда  на натпреварите за првак за  Источна Европа во мото крос, имаше прием кај Градоначалникот Талески ана кој му се пофали со освоените осум пехари.
Градоначлникот Талески кој подолго време ги следи успесите на Христијан кажа доста пофални зборови за него и вети дека општината ќе се обиде да му помогне да дојде до Источно –европската титула во мото-крос.