МОТО- КРОС „БРАТИНДОЛ 2010”

МОТО- КРОС „БРАТИНДОЛ 2010”

 

   Во неделата пред повеќе од три ијлади љубители на мото-кросот по пријатно време ги изгледаа четирите трки од држаното првенство на Македонија во различни категории. Во одлична организација на целокупната програма помина целата програма, тренинг, свечености и трки, а љубителите на мото кросот уживаа во трките.
Спонзор на трката е Општина Битола, а Градоначалникот  Владимир Талески,  ги поздрави присутните со ветување кое ги израдува сите кои беа на падините кај Братиндол дека идната година, оваа трка ќе биде една од трките кои се во рангот на шампионатот од југоисточна Европа, каде го имаме битолчанецот Христијан Илиевски кој е шампион во тој ранг.