МУЗИЧКИ ХЕПЕНИНГ НА ПЛОШТАДОТ „МАГНОЛИЈА“ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

МУЗИЧКИ ХЕПЕНИНГ НА ПЛОШТАДОТ „МАГНОЛИЈА“ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

18 години независна Македонија вечерва беше одбележано и со музички хепенинг под покровителство на локалната самоуправа на кој настапија битолските мизичари.
Концертот го отворија најмалдите, членовите на групата за модерни танци “Сања“. Следуваа членовите на хорот “Стив Наумов“, младите битолски рапери Вига и компанија, Марија, ансамблот “Рудина“ од Битола и на крај двете најпопуларни битолски групи “Памперси“ и “Паркети“.