ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА „МЕНДЕ ПЕТКОВСКИ“

ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА „МЕНДЕ ПЕТКОВСКИ“

Во присуство на Градоначалникот Талески и членовите на фамилијата Петковски беше доделена наградта „Менде Петковски“ на најуспешните дописници за 2009 год.
Даниела Таќева од редакција канал 5 за најдобар дописник за сторијата родено бебе на 15 степени и немањето на возило на итната помош,  Вера Тодоровска дописник од Дебар за опожарувањето на Бигорскиот манастир и Петар Печков дописник од Велес  за интервјуто со нарачателот на убиството во село Ораше.