СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ СО СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД БИТОЛА

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ СО СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД БИТОЛА

Традиционално Градоначалникот Талески одржа работна средба со стопанствениците од градот на која беа презентирани идните 10 капитални проекти на општината за 2010 год. На средбата Градоначалникот истакна дека покрај странските инвестиции доста значајни за нашиот град се и инвестициите од домашниот бизнис секторот и токму затоа им беа презентирани кои се можности за идни инвестиции.
Беа презентирани проектите : Голф игралиште, катна и подземна гаража, касарната и др.