ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРИ ДОПИСНИЦИ ЗА 2008„МЕНДЕ ПЕТКОВСКИ”

ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРИ ДОПИСНИЦИ ЗА 2008„МЕНДЕ ПЕТКОВСКИ”

Во организација на „Дневник”по третпат пат доделена наградата за најдобри дописници „Менде Петковски”. За дописник на годината му припадна на  Љупчо Мургоски дописник на „Дневник“од Прилеп. Втората и третата награда им припаднаа на Сузана Тасева новинар на „А1-телевизија“ од Струмица и Билјана Николовска дописник на телевизија „Телма“ од Велес. Наградените ги поздрави Градоначалникот Владимир Талески.