НАЈУСПЕШНИ БИТОЛЧАНИ ЗА 2008 ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА БИТОЛСКИ ВЕСНИК

НАЈУСПЕШНИ БИТОЛЧАНИ ЗА 2008 ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА БИТОЛСКИ ВЕСНИК

Во организација на Битолски весни се одржа по 10-ти пат манифестацијата Избираме  најуспешни битолчани за 2008 во повеќе области. Во областа на политика награда доби  актуелниот градоначалник на Битола Владимир Талески, кој буквално немаше конкуренција. Со своите успеси и резултати и со сето она што го направи за Битола во изминатиот период ги освои срцата на битолчани.
Наградата за животно дело – актерката на Битолскиот народен театар Ратка Захариева-Радмановиќ, Наградата жена-политичар Анета Стефановска, Образованието:  Средното техничко училиште -Ѓорги Наумов, Донка Котевска; високото ректорот на Универзитетот -Св.Климент Охридски- проф. д-р Златко Жоглев.