Најуспешни во 2006

Најуспешни во 2006

 

   Градоначалникот Талески избран за најуспешен градоначалник во 2006 год. РМ
   Во организација на ТВ Орбис беа доделени плакети на најуспешните  во 2006 год. во РМ во повеќе области: политика, здруженија на граѓани, менаџмент, стопанственици , спортисти и сл.

 1. Г-н Никола Груевски – Претседател на Владата на Република Македонија – најпопуларна личност
 2. Г-н Ерван Фуере – Претставник на ЕУ во Р.Македонија – најпопуларен странски политичар
 3. Кошаркарски Клуб “СвиссЛион – Пелистер” Битола
 4. Г-н Пеце Котевски – спортист на Битола за 2006 г.
 5. ИМБ “Млекара” Битола – маркетинг служба
 6. Г-н Драги Милошевски – директор на Печатницата “Киро Дандаро” – Битола
 7. Г-н Тоше Проески – Естраден уметник – хуманитарец
 8. Економски Факултет – Прилеп – образовна институција
 9. Ротари клуб – Битола – Невладина организација
 10. Г-ѓа Габриела Коневска – Трајковска – Вице Премиер на Владата на Р.М.
 11. Г-н Ристо Пеев – Странски инвеститор во Р.Македонија
 12. Г-н Владимир Талески – градоначалник на Општина Битола
 13. Општина Прилеп – најдобра Општина
 14. ЕЛЕМ подружница РЕК “Битола” – најдобро организирана стопанска организација
 15. Фудбалска Федерација на Македонија – за највисоко досега освоено место на ранг листата на фудбалските федерации од светот
 16. Форум на Македонските друштва во Швајцарија
 17. Осигурителна полиса АД Скопје – осигурителна компанија