ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НАЈУСПЕШЕН ПОЛИТИЧАР ЗА 2011 ГОД.

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НАЈУСПЕШЕН ПОЛИТИЧАР ЗА 2011 ГОД.

   На изборот „Најуспешни Битолчани за 2011“ на Битолски весник Градоначалникот Талески читателите го избраа за најпопуларен политичар за 2011 год. како резултата на бројните проекти и инвестиции кои ги реализира во изминатата година..
Нагадара доби и претставник од Владата на РМ за странската инвестиција во ИЗ „Жабени“ – Министерот за странски инвестиции Веле Самак.
 Меѓу бројните награди беше и наградата за животно дело на прим.д-р Димитар Котевски  специјалист за очни болести.