СВЕЧАНО ОТВОРЕН 38-ОТ ПО РЕД ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР НА ТРАКТОРИСТИ

СВЕЧАНО ОТВОРЕН 38-ОТ ПО РЕД ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР НА ТРАКТОРИСТИ

Грдаоначалникот Талески го отвори 38-от државен натпревар на трактористи, чиј домаќин е Средното Земјоделско училиште „Кузман Шапкарев“. Учениците се натпреваруваа во три дисциплини: спретно возење на трактор, распознавање на семиња, органско производство.