ОБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК ПРЕПОДОБЕН СВЕТИ НЕКТАРИЈ БИТОЛСКИ ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ БИТОЛА

ОБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК ПРЕПОДОБЕН СВЕТИ НЕКТАРИЈ БИТОЛСКИ ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ БИТОЛА

Општина Битола и оваа година се вклучи во обележувањето на патрониот празник Свети Нектариј Битолски.
Со света литургија во црквата Св.Великомаченик Димитриј започна обележувањето на Св.Нектариј Битолски –заштитник на градот.
Потоа се одржа литије низ битолските улици  и културно уметничка програма на плоштадот „Гоце Делчев“ каде на битолчани им се обрати  Градоначалникот Талески  и Владиката г.Петар.