МИНИСТЕРОТ НЕЖДАТ МУСТАФА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

МИНИСТЕРОТ НЕЖДАТ МУСТАФА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари средба со Министерот без ресор Неждат Мустафа и заедно ги посетија Ромите во населбата „Баир“. Целта на посетатат беше да се видат реализираните проекти од страна на Општината и Владата во рамките на Декадата на Ромите. Еден од тие проекти е и комплетно реконструираната  улица „Мирче Ацев“ која води кон и низ ромската населба „Баир“.
Исто така се најавија и проектите за идната година кои ќе се реализираат преку Декадата на Ромите.