21 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА АМАТЕРСКИ ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ „КАМЕРА 300“

21 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА АМАТЕРСКИ ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ „КАМЕРА 300“

 

Дваесет и првото издание на Интернационалниот фестивал на аматерскиот документарен филм “Камера 300“ понуди богата филмска продукција со 42 филма од дванаесет држави. Во големата конкуренција на непрофесионалните филмски мајстори од најголемите светски кино – центри,наградата ГРАНД ПРИ ја освои мајсторот на филмската магија Ролф Мандолеси од Италија, повеќекратен победник на овој фестивал. На годинешното издание, најголем интерес пројавија филмските работници од Англија и САД.