4-ТИ НОЕМВРИ – СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ОБУКА ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

4-ТИ НОЕМВРИ – СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ОБУКА ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

 

   Во рамките на програмата за прослава на Денот на ослободувањето на Битола се отвори центра за обука за заштита од пожари.Центарот е лоциран во Касарната. Настанот  го отвори Градоначалникот Талески.