4-ТИ НОЕМВРИ – ПОЛАГАЊЕ НА СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА НОАБМ

4-ТИ НОЕМВРИ – ПОЛАГАЊЕ НА СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА НОАБМ

 

   По повод 4-ти Ноември ослободувањето на Битола традиционално се положи свежо свеќе на споменикот на НОАВМ  на плоштадот Гоце Делчев.
Свежо цвеќе положи Градоначалникот Талески, претставници на Советото на Општина Битола, делегациите на збратимените градови Епинал –Р.Франција и Стари град Р.Србија, претставници на Сојузот на борците и политичките партии.