4-ти НОЕМВРИ – ПРИЕМ НА ГОСТИТЕ ОД ЗБРАТИМЕНИТЕ ГРАДОВИ

4-ти НОЕМВРИ – ПРИЕМ НА ГОСТИТЕ ОД ЗБРАТИМЕНИТЕ ГРАДОВИ

 

   Во кабинетот на Градоначалникот Талески се одржа прием на делегациите од збратимените градови  и тоа Епинал Р.Франција предводена од Жак Грасер, и  Стари град –Белград Р.Србија предводена од заменик претседател  Дејан Стефановиќ.
На средбата се разговараше за досегашната соработка како и идните проекти во областа на културата , образованието и економијата.