МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ОСМАНИ И МИНИСТЕРОТ ЗА ФИНАНСИИ СТАВРЕСКИ ВО ПОСЕТА НА КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ОСМАНИ И МИНИСТЕРОТ ЗА ФИНАНСИИ СТАВРЕСКИ ВО ПОСЕТА НА КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА

     Министерот за здравство Бујар Османи и министерот за финансии Зоран Ставрески во придружба на Градоначалникот Талески   ја посетија  клиничка болница во врска со владината инвестиција во медицинска опрема.

     Инвестицијата е во вредност од  од 5.6 милиони евра од најмали хируршки инструменти до магнетна резонанца, томограф, апарат за ласерско кршење на камен во бубрег, ехо апарати за гинекологија и кардиологија, респиратори, инхалатори и сл.