ОБЕЛЕЖАНИ 104 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ

ОБЕЛЕЖАНИ 104 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ

Градоначалникот Талески, членови на Советот на Општина Битола, преставници на ОО ВМРО-ДПМНЕ , положија свежо свеќе на гробот на македонскиот војвода Александар Турунџев на светонеделските гробишта. Со ова беа обележани 104 год. неговата смртт на Ат-пазар.