ДОМОТ НА АРМ ВО СОПСТВЕНОСТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

ДОМОТ НА АРМ ВО СОПСТВЕНОСТ НА ОПШТИНА БИТОЛА

Градоначалникот Талески со екипа од општинската администрација вчера официјално го превзедоа Домот на АРМ или познат како офицерски дом во сопственост на општината. Домот не е во добра состојба доста е оштетен но во најскоро време општината ќе обезбеди средства за негова реконструкција. Битола доби уште едно репрезентативно место за одржување на културни настани.