БИТОЛСКА ОПЕРА-МУЗИЧКАТА КОМЕДИЈА АПОТЕКАРОТ

БИТОЛСКА ОПЕРА-МУЗИЧКАТА КОМЕДИЈА АПОТЕКАРОТ

Во рамките на проектот Битолска опера , битолчани имаа можност да уживаат во музичката комедија  од Јозеф Хајдн –Апотекарот, под диригентската палка на Сашо Татарчевски и режисер од Австрија   Урсула Хорнер.
Солисти: Цветан Стојановски, Маја Илиоска, Елена Петрушевска и Нико Ѓорѓиевски. Покровител на операта Градоначалникот Владимир Талески.