Највисокиот орден на Р. Франција од областа на културата и уметноста, врачен на Градоначалникот на Општина Битола, господинот Владимир Талески

Највисокиот орден на Р. Франција од областа на културата и уметноста, врачен на Градоначалникот на Општина Битола, господинот Владимир Талески

Господинот Жан Мари Бокел – Државен секретар за одбара на Р. Франција на позиција Министер, од името на претседателот на Р. Франција НЕ. Саркози, на Градоначалникот на Општина Битола, господинот Владимир Талески му го врачи највисокиот орден на Р. Франција од областа на културата и уметноста.