Отворен 29-от интернационален фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“

Отворен 29-от интернационален фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“

   Отворен 29-от интернационален фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“.
Доделена беше награда за животно дело „Златна камера 300“ на Валтер Карваљо и специјална награда „Златна камера 300“ на Вељко Булајиќ