СВЕЧАНО ОТВОРЕН ЦЕНТАРОТ ЗА РАМНОМЕРЕН РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ НА ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

СВЕЧАНО ОТВОРЕН ЦЕНТАРОТ ЗА РАМНОМЕРЕН РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ НА ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

Пред  Градоначалниците  на Пелагонискиот регион, претставници од Владата на РМ беше свечано означен почетокот на работа на Центарот за рамномерен развој на Пелагонискиот регион. Писутните ги поздрави заменик министерот за локална самоуправа  Фарук Фератовски, претставник од секторот за евро интеграции и претседателто на Советот на Пелагонискиот регион и Градоначалник на Општина Битола Владимир Талески

За работата на Центарот неговата визија, екипираност и  активности зборуваше раководителот на Центарот –Емилиа Ѓероска.