ОТВОРЕН 20 –ОТ ЈУБИЛЕЕН ИНТЕРФЕСТ БИТОЛА –ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА

ОТВОРЕН 20 –ОТ ЈУБИЛЕЕН ИНТЕРФЕСТ БИТОЛА –ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА

Чест да го отворант 20-от јубилеен интернационален фестивал на класична музика  имаа Софиската филхармонија од Бугарија под диригенската палка на Мартин Пантелеев и солистот на виолина Стефан Миленковиќ –Србија-САД кои изведоа дела на Моцарт, Чајковски и Равел.

На присутните им се обрати Градоначалникот Талески и Заменик  Министертот за култура Неделковиќ.