СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА XXI ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА – ИНТЕРФЕСТ БИТОЛА

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА XXI ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА – ИНТЕРФЕСТ БИТОЛА

Во Центарот за култура свечано беше отворено 21-то издание на фестивалот на класична музика –ИНТЕРФЕСТ. Присутните ги поздрави Градоначалникот Талески , уметничкиот директор  Милица Шперовиќ-Рибарска.
Фестивалот беше отворен со дувачкиот оркестар  при Универзитетот „Гоце Делчев“ Штип. Диригент Ванќо Самоников, настапија со дела од Бетовен, Верди, Пучин, Шуберт, Чајковски, Пиацоли.