Отворен СЛАВЈАНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Отворен СЛАВЈАНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

 

Отворен СЛАВЈАНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ  во присуство на Н.Е. Владимир Солоцински Амбасадор на Руската Федерација, Градоначалникот Талески кој воедно е прогласен за почесен декан на универзитетот, руски професори, претставници на политичкиот живот во градот. На Славјанскиот универзитет ќе се изичуваат три насоки: психологија, менаџмент и актерство.