ОТВОРЕН ПОЧЕСЕН КОНЗУЛАТ НА Р.СРБИЈА ВО БИТОЛА

ОТВОРЕН ПОЧЕСЕН КОНЗУЛАТ НА Р.СРБИЈА ВО БИТОЛА

Во присуство на Амбасадорот на Р.Србија во РМ Зоран Поповиќ, Градоначалникот Владимир Талески и останати видни гости, беше отворен десетиот конзулат во Битола тоа е почесниот конзулат на Р.Србија а за почесен конзул назначен Силјан Мицевски. Претходно Амбасадорот Поповиќ оствари работна средба со Градоначалникот Талески, во неговиот кабинет.