ОТВОРЕН 13-ОТ ПОЧЕСЕН КОНЗУЛАТ НА УНГАРИЈА ВО БИТОЛА

ОТВОРЕН 13-ОТ ПОЧЕСЕН КОНЗУЛАТ НА УНГАРИЈА ВО БИТОЛА

Во присуство на Претседателот на Унгарскиот парламент Ласко Ковер, Градоначалникот Талески , почесните конзули од  Битола, и голем број на гости  беше отворен Почесниот конзулат на Унгарија во Битола а за почесен конзул беше назначен бизнисменто Сашо Јаниевски.
Ова е 13-ти конзулат во Битола и значаен за натамошниот економски , културен развоја на градот.