Свечено подигање на новото знаме на Општина Битола

Свечено подигање на новото знаме на Општина Битола

 

   На 21 март точно на пладне во 12,00 часот свечено беше подигнато новото знаме на Општина Битола на јарбол во центарот на градот. Знамето пред битолчани за првпат го претставија Градоначалникот на Битола, г.Владимир Талески и Претседателот на Советот на Општина Битола, г.Зоран Коњановски.