27 ТРАДИЦИОНАЛНА ПОГРАНИЧНА СРЕДБА НА НАРОДИТЕ ОД Р.МАКЕДОНИЈА И Р.ГРЦИЈА

27 ТРАДИЦИОНАЛНА ПОГРАНИЧНА СРЕДБА НА НАРОДИТЕ ОД Р.МАКЕДОНИЈА И Р.ГРЦИЈА

 

Во присуство на Премиерот на РМ г-дин Никола Груевски, Градоначалникот на Општина Битола г-дин Владимир Талески и други  видни гости од државата беше отворена 27 та Традиционална погранична средби  на народите од Р.Македониај и Р.Грција во организација на Заедницата на организации на етничките македонци протерани од Грција.