29-ТА ПОГРАНИЧНА ИСЕЛЕНИЧКА СРЕДБА ВО ТРНОВО

29-ТА ПОГРАНИЧНА ИСЕЛЕНИЧКА СРЕДБА ВО ТРНОВО

Традиционално и оваа година по 29 –ти пат се организираа пограничните иселенички средби во дворот на црквата „Св.Богородица“ во селото Трново. На средбата на присутните им се обрати Градоначалникот Талески повикувајќи ги на единство и соработка  сите здрузенија кои се залагаат за прават на македонците од Егејска дел на Македонија.
Средбата ја отвори Методија Тошевски од здружението на егејците на Македонија, а зборуваа и Министерот за одбрана Зоран Коњановски, екс- вицепремиерот Васил Тупурковски.