Полскиот Амбасадор во Битола

Полскиот Амбасадор во Битола

 

   Амбасадорот на Полска , Н.Е Анджеј Добжински беше во прва официјална посета на Општина Битола при што се сретна со Градоначалникот ,Владимир Талески. На средбата се разговараше за интезивирање на соработката меѓу нашата општина и еден град од Полска за што во иднина ќе се заложи и Амбасадорот Добжински.

.