ПРОТОКОЛАРНА ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА АВСТРИЈА Д-Р АЛОЈЗ КРАУТ

ПРОТОКОЛАРНА ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА АВСТРИЈА Д-Р АЛОЈЗ КРАУТ

Градоначалникот Талески оствари протоколарна средба со Амбасадорот на Австрија во РМ Н.Е. д-р Алојз Краут. Средбата беше искористена за разговори околу соработката на Битола и Австрија во делот на економскиот развој и културата.