ШЕФОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ЕУ ВО МАКЕДОНИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ШЕФОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ЕУ ВО МАКЕДОНИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари прва работна средба со шефот на ДЕУ Аиво Орав на која се разговараше за  прекуграничната соработка и можностите за соработка и реализација на проекти со соседните земји преку ЕУ фондовите.
Амбасадорот Орав задоволен од гостопримството  во Битола како и досега реализираните европски проекти кои се во насока на постигнување на европските стандарди.
Градоначалникот Талески му врачи на амбасадорот Орав плакета со грбот на општината во знак на  посетата.