Делегација од Општина Битола предводена од Градоначалникот Талески во посета на збратимениот град Епинал, Р.Франција

Делегација од Општина Битола предводена од Градоначалникот Талески во посета на збратимениот град Епинал, Р.Франција

 

   На покана на Градоначалникот на Епинал г-дин Мишел Анриш делегација на Општина Битола предводена од Градоначалникот Талески го посети градот Епинал, Р.Франција со кој сме збратимени 38 год. Повод за посетата беше празникот на градот Свети Никола.