ПОСЕТА НА ВРВНИ ФИЛМСКИ РЕЖИСЕРИ И ПРОДУЦЕНТИ ОД Р.ФРАНЦИЈА НА БИТОЛА

ПОСЕТА НА ВРВНИ ФИЛМСКИ РЕЖИСЕРИ И ПРОДУЦЕНТИ ОД Р.ФРАНЦИЈА НА БИТОЛА

Во неофицијална посета на Битола , Градоначалникот Талески оствари средба со група на врвни филмски режисери и продуценти од Р.Франција.
На средбата се разговараше  за проектот Филмленд  и можноста за вклучување на француските режисери и продуценти во неговата реализација.
Имаа можност да посетат дел од знаменитостите и убавините на Битола.