АМБАСАДОРКАТА НА Р.ГЕРМАНИЈА НЕ ШТАЈНЕХЕР НА ПРВА ОФИЦИЈАЛНА СРЕДБА ВО БИТОЛА

АМБАСАДОРКАТА НА Р.ГЕРМАНИЈА НЕ ШТАЈНЕХЕР НА ПРВА ОФИЦИЈАЛНА СРЕДБА ВО БИТОЛА

Амбасадорката на Република Германија во Република Македонија, Гудрун Штајнекер престојуваше во официјална посета на општина Битола и оствари средба со Градоначалникот  Талески, како и со раководниот тим на основното училиште „Климент Охридски.
На средбата се разговараше за досегашната соработка  како и можностите за идна соработка во делот на културата, образованието и  економскиот развој.