УНГАРСКИ АМБАСАДОР Н.Е. БЕНЦЕ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

УНГАРСКИ АМБАСАДОР Н.Е. БЕНЦЕ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

   Градоначалникот Талески оствари официјална средба со Амбасадорот на Р.Унгарија во РМ Н:Е.  д-р Јожеф Бенце. На средбата се разговараше за досегашната соработка и можностите за идна соработка во делот на економскиот развој, културата и сл.