АМБАСАДОРОТ НА ИЗРАЕЛ ВО РМ Н.Е. ДАВИД КОЕН ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА ИЗРАЕЛ ВО РМ Н.Е. ДАВИД КОЕН ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со НЕ Давид Коен Амбасадор на Израел во РМ на која се разговараше за можните инвестиции на 100 – та  битослки еврејски семејства  кои живеат во Чиле и кои планираат во идниот период да инвестираат во Битола. Исто така се разговарало и за можноста и потенцијалите на Битола за снимање на филмови .
Градоначалникот Талески  и Амбасадорот НЕ Коен  положија свежо цвеќе пред споменикот на евреите , пред споменикот на Естерја О.мара и на ервејските гробишта  по повод 69 годишнината од  депортацијата на македонските евреи во Полска.