ПРИЕМ НА ЖЕНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ ВО КАБИНЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА 8–МИ МАРТ

ПРИЕМ НА ЖЕНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ ВО КАБИНЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА 8–МИ МАРТ

 

   Традиционално Градоначалникот Талески  имаше прием со женските здруженија на граѓани по повод меѓународниот ден на жената 8-ми Март. На приемот беше искористен и за доделување на признание на две значајни жени за нашиот град Даринка Крстанова – почесен конул на Руската Федерација  во Битола која доби неодамна признание за дружба од Претседателот Медведев и Јоана Поповска-актер која доби признание национален уметник од Владата на РМ.